Korčulanski restoran LD Terrace i novaljski Boškinac ovjenčani Michelinovom zvjezdicom
Korčulanski restoran LD Terrace i novaljski Boškinac ovjenčani Michelinovom zvjezdicom
  02.03.2020  |  09:36
Vrijeme čitanja: 2 min
Restoranima LD Terrace (Korčula) i Boškinac (Novalja) po jedna Michelinova zvjezdica, a restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) zadržali zvjezdice

Hrvatska je bogatija za dva restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom. Naime, restoranima Boškinac iz Novalje i LD Terrace iz Korčule dodijeljena je jedna Michelinova zvjezdica, dok su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran) zadržali svoje zvjezdice. Uz to, na listu Bib Gourmand uvrštena su još dva restorana, čime se Hrvatska danas može pohvaliti s ukupno 70 restorana s Michelinovim oznakama. Rezultat je to tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih inspektora Michelinova globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane na čijim je stranicama objavljen popis za Hrvatsku.

Michael Unsworth, vlasnik LD Palace je izjavio: “Presretni smo što je naš tim na čelu s chefom Markom Gajskim za izvanredan trud uložen u ponudu našeg restorana nagrađen Michelinovom zvjezdicom. U mislima smo s našim tragično i prerano preminulim kolegom Draženom Matkovićem koji bi bio izuzetno ponosan na ovo najznačajnije ugostiteljsko priznanje!” 

Vrhunsko mjesto, s vrhunskim timom u pravom trenutku rezultiralo je ovom prestižnom nagradom kojoj smo stremili od samog početka poslovanja LD Restorana, a koju smo predanim radom i jasnom vizijom u konačnici i ostvarili!.”, istaknuo je Chef Marko Gajski.  

"Iznimno smo ponosni što Hrvatska od danas ima ukupno sedam restorana s prestižnom Michelinovom zvjezdicom te što su se Novalja i Korčula pridodale hrvatskim destinacijama koje se mogu pohvaliti autentičnom i iznimno kvalitetnom gastronomskom ponudom. Michelin je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a Hrvatska je zemlja vrhunske gastronomske ponude koja u današnje vrijeme postaje sve važnijim motivom dolaska, ali i povratka gostiju u destinaciju. Siguran sam u odlične promotivne efekte svih Michelinovih oznaka koje nam ujedno mogu poslužiti i kao poticaj u daljnjem razvoju i njegovanju naših autohtonih okusa“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, uputivši iskrene čestitke svim nagrađenim i izdvojenim restoranima, posebice vlasnicima i djelatnicima restorana Boškinac i LD Terrace čiji su trud i kreativnost prepoznali Michelinovi inspektori.

Izbor hrvatskih restorana i hrvatsku gastronomiju na službenim stranicama Michelina komentirao je i internacionalni direktor Michelin vodiča Gwendal Poullennec.

Michelinove oznake Bib Gourmand, uz prošlogodišnje restorane Batelina (Banjole), Konoba Vinko (Konjevrate), Agava (Zagreb) i TAČ (Zagreb), ove godine dobivaju Konoba Škoj (Šolta) i Zlatne Gorice (Varaždin Breg). Ova oznaka dodjeljuje se restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

„Nova priznanja MICHELINA potvrđuju kako se hrvatska gastro scena iz godine u godinu razvija, a ujedno su i velika nagrada za sve koji kontinuirano rade na unapređenju kvalitete pripreme, prezentacije te stvaranja cjelokupnog gastronomskog doživljaja. Hrvatska kontinuirano gradi imidž prepoznatljive gastro destinacije bazirane na izuzetnoj raznolikosti regionalnih gastronomskih identiteta. Prema istraživanjima Food Travel Monitor-a čak 93 posto turista sudjelovalo je u nekom 'posebnom iskustvu vezanom uz hranu i piće' tijekom turističkog putovanja što ukazuje da je gastronomija danas sadržaj za koji su gotovo svi turisti zainteresirani. Upravo zato ćemo posebnu pozornost u sljedećem strateškom razdoblju posvetiti eno-gastronomiji, povezivanju proizvođača i ugostitelja te jačem brandiranju i dodatnom pozicioniranju Hrvatske kao nove gastro ikone Europe“, izjavio je ministar turizma Gari Cappelli.

Naslovna fotografija: LD Terrace tim, Foto: Josip Regović, Story Gourmet

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Turizam
Turizam valamar Njemački RTL posjetio Valamarov kamp Lanterna

O početku turističke sezone u Hrvatskoj ovih dana pišu i izvještavaju najveći svjetski mediji. Naime, nakon što je Valamarov kamp...

R&H
Turizam
Turizam promocija TZG Opatija kreativnom kampanjom privlači nove posjetitelje

Otvaranjem granica, ali i objekata turističkog sektora, stvoreni su preduvjeti za realizaciju turističke sezone. TZ Opatija promociju...

R&H
Novo
Novosti ljudski potencijali Bespovratna sredstva za Regionalni centar kompetentnosti u Puli

Ministar turizma Gari Cappelli potpisao je s ravnateljicom Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhidejom Petković Ugovor za...

R&H
Novo
Novosti VRIJEME JE ZA... Predstavljanje vina vinara Ivana Sokača

Po jednodušnoj ocjeni nazočnih, Sokačeva vina za mnoge su bila pravo otkriće, a predstavljanje je ispunilo svoju osnovnu svrhu, a to je...

R&H
Novo
Novosti boutique hotel Le Premier predstavlja slastice u kojima možete uživati i kod kuće

Smješten u secesijskoj palači u samom središtu Zagreba, na prvu će vas oduševiti besprijekornim interijerom i pariškim chicom, no kad...

R&H
Novo
Novosti novi webshop Franck proizvodi dostupniji nego ikada – posjetite webshop

Povodom lansiranja webshopa, Franck svim potrošačima diljem Hrvatske daruje i besplatnu dostavu za sve narudžbe napravljene do 12. lipnja

R&H
Novo
Novosti SALON PJENUŠAVIH VINA ZAGREB Pjenušavi doručak na Vuglec bregu

U subotu, 30. svibnja održan je prvi Pjenušavi doručak u vinogradu, u organizaciji tvrtke Zlatne riječi

R&H
Novo
Novosti OCJENJIVANJE VINA Ružičasti pogled u čašu - Vinske zvijezde u zagrebačkoj Esplanadi

Prvo ocjenjivanje nakon korona stanke održano je u petak, 29.5. u zagrebačkom Bistrou hotela Esplanade, a ususret ljetu i boljim...