Dobrodošli u WunderBar u čudesni svijet piva
Dobrodošli u WunderBar u čudesni svijet piva
  22.07.2019  |  07:58
Vrijeme čitanja: 2 min
U Zagrebu je otvoren novi pivski bar WunderBar u kojem će od sada uživati brojni pivoljupci

WunderBar svoju ponudu temelji na pomno odabranim njemačkim pivskim brandovima iznimne kvaliete (Rittmayer, Insel, Maisel@Friends, Bayreuther Brauhaus, Bayreuther Bierbrauerei, Riegele, Maisel Weisse). Uz klasične njemačke stilove piva Helles, Weizen, Keller,  u ponudi su također danas popularni stilovi poput  IPA (India Pale Ale), APA (American Pale Ale), Gose, Saison, Bitteri itd. Navedene pivovare uglavnom su  smještene na izvorima vode i strogo paze na sastojke u pivu: za klasična piva koja se rade po zakonu o čistoći piva  iz 1516. godine “Reinheitsgebot” hmelj i slad uzimaju s provjerenih domaćih lokaliteta, a kvasce uzgajaju u svojim pogonima već stoljećima.

Na predstavljanju ponude vlasnik bara Ivica Gelo sa svojim je pivima sljubio zalogaje Kristijana Tabeta u sljedovima.

Piće dobrodošlice bio je INSEL Kreide, ChampagnerAle pivo, izvrstan aperitiv. Pivo se radi sa cijelim cvijetom hmelja, koristi se kvasac od šampanjca, kuha se na starinski način u otvorenim kotlovima, sazrijeva u komori 20 dana na 25°C i 100% sazrijeva u boci. Odležavanje mu godi.

Bayreuther Hell, svijetlo lager pivo bilo je servirano uz kajganu s kremom od bosiljka i dimljenim lososom. Ovo je najpopularnija vrsta piva u Bavarskoj i Franačkoj regiji, lagano je, svježe i ukusno, pravi bavarski klasik. Osvojilo je zlatnu medalju na International Craft Beer Award 2018.

Maisel’s Weisse Original, svijetlo pšenično pivo pratila je bijela kobasica (Weisswurst), honey mustard i cole slaw salata. Pažljivi odabir najkvalitetnijeg pšeničnog slada daje Maiselovom “Weissu” sjajno crvenkastu jantarnu boju. Metoda pivarenja se prenosi generacijama majstora pivara, sazrijevanje u boci s kvascem iz vlastitog uzgoja joj daje jedinstveni karakter. Proglašeno je najboljim pšeničnim pivom  prema World Beer Award 2018.

Riegele/Sierra Nevada Bavarische Ale2, American Pale Ale pivo pratili su kanapei sa džemom od luka i od slanine (špekmez).  Bavarische Ale2 označava Hoppy prijateljstvo između pionira američkog craft pivarstva Sierra Nevada pivovare i Riegele, najbolje kraft  pivovare u Njemačkoj, a zajedno stvaraju  klasični Anglo-saksonski pivski stil, Pale Ale. Pivo je  osvježavajuće, voćno, s notama breskve i marelice.

Maisel&Friends India Ale English, India Ale  engleskog stila sljubljeno je s  Pulled pork sliders  (tri vrste svinjskog mesa mariniranog  u Rittmayer Halerndorfer Rauch pivom) s kimchi kupusom (fermentirani korejski kupus). Ovo je intenzivno hmeljeno pivo, ali ne pregorko. Ugodno je voćno, nenametljivih sladnih aroma.

Koktel iznenađenja napravio je koktel majstor Sven Grilec s pivom Maisel’s WeisseOriginal, uz dodatak ruma Diplomatico Mantuano i Ramazzottija Amaro uz kristalnuo čistu kocku leda IceProduct.

Na prezentaciji su bili nazočni i pivski znalci poput Milana Peha, koji je ispričao kako se različita piva piju iz različitih čaša, a Ozren Kanceljak je ispričao povijest pivske čaše od keramike do kristala.

U WunderBaru možete upoznati piva sljedećih pivovara:   

Rittmayer pivovara je mala obiteljska pivovara koja proizvodi pivo još od 1422. godine te je više puta nagrađivana zlatnim medaljama na svjetskim takmičenjima.

Riegele pivovara postoji još od davne 1386. godine te je proglašena pivovarom desetljeća u Njemačkoj.

Maisel pivovara je specijalizirana samo za pšenična piva te je sa svojim Maisel’s Weisse Original pšeničnim pivom osvojila na “World beer Awardu” u Londonu zlatnu medalju.

Bayreuther Brauhaus je pivovara iz Bayreutha,  prošle je godine sa svojim Bayreuther Hell svijetlim lager pivom osvojila zlatnu medalju na “International Craft Beer Awardu”.

Insel Brauerei je mala i mlada (od 2015. godine) craft pivovara s baltičkog otoka Rugen. Sa svojim specijalnim i rijetkim stilovima osvaja zlatna odličja na svjetskim razinama.

Maisel@Friends je mikro pivovara u sastavu Maisel grupacije, također odlikovana sa prvim mjestima za više svojih stilova.

Osim piva, WunderBar se ponosi i posebnim blednom kave, u kojemu su kave iz Južne Amerike i Perua (Cioccolato, Columbia Supremo, Robusta, Arabica).  Sve kave odlikuje i izuzetna „krema”, koja se dobiva samo kvalitetnim svježim prženjem.  

Foto: J. Frangen

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Turizam
Turizam HOTELI Mali hoteli za veliki odmor

Zašto su butik hoteli idealni za romantični odmor? Otkrijte u dvoje u savršenom kutku za profinjene užitke u Falkensteiner Hotelu...

R&H
Novo
Novosti KONFERENCIJE Može li hrvatski turizam 365?

Ove godine tema konferencije Može li hrvatski turizam 365 je Kreativa i nove tehnologije

R&H
Novo
Novosti EKOLOGIJA Molson Coors smanjuje količinu plastike u ambalaži

Tvrtka Molson Coors pokreće novu strategiju pakiranja, istodobno nastavljajući napredak prema svojim sveobuhvatnim ciljevima održivosti...

R&H
Turizam
Turizam PLETERNICA Slavonsko svetište inspirirano Gospinim suzama

Gospa od Suza i ove godine krajem kolovoza dovodi rijeke hodočasnika u Pleternicu. Požeško-slavonska županija i grad zažive posebnom...

R&H
Novo
Novosti VINA Iločki podrumi Graševina Velika berba 2011, vino s dodirom Jadrana

Iločki podrumi izronili svoju Graševinu Veliku berbu 2011, koja je zadnjih godinu dana dodatno dozrijevala u uvali Ike na sjevernom...

R&H
Novo
Novosti EKOLOGIJA Falkensteiner Punta Skala u korak s globalnim ekološkim trendovima

Prateći globalni pokret ekološke zaštite okoliša u Falkensteiner Punta Skala resortu u Petrčanima nedaleko od Zadra više se ne...

R&H
Novo
Novosti FESTIVALI Ocjenjivanjem uzoraka najavljen drugi međunarodni Festival frankovke u Feričancima

Tko će biti novi šampion doznat će se 28. rujna u Feričancima, malom slavonskom mjestu poznatom po nagrađivanim frankovkama vinarije...

R&H
Turizam
Turizam kamping Noć kampiranja u Europi košta između 11 i 36 eura

Kamping odmori doživljavaju novi "boom" i potpuno su u trendu. Međunarodni portal za kampiranje Camping.info vrednovao je ponude 23 000...