Fešta Days – jedinstvena lokacija, neponovljivi okusi
Fešta Days – jedinstvena lokacija, neponovljivi okusi
  13.06.2019  |  10:09
Vrijeme čitanja: 1 min
Vrhunski domaći chefovi i pet chefova nositelja Michellinove zvjezdice, ovoga vikenda - od 14. do 16. lipnja na kornatskom otoku Žut pripremaju gastronomski spektakl

Stvaranju prepoznatljivog restorana vrhunske gastronomije, na otoku bez struje i vode, bez stanovnika i trajektne linije prethodilo je 25 godina upornog rada, nesvakidašnje kreativnosti i dalmatinske snalažljivosti dviju generacija jedne obitelji. Zbog izoliranost kornatskog otočića Žut, gosti restorana Fešta do sada su uglavnom bili nautičari i svjetski celebrity željni vrhunskog gastro doživljaja daleko od očiju javnosti među kojima Adriana Lima, Valentino Rossi, Vitalij Kličko... No kako bi prezentirali cijelome svijetu svoj način rada i pripreme hrane te model poslovanja koji se temelji na dubokom poštivanju prirode i lokaliteta u autonomnom objektu, od prošle godine održava se dvodnevni događaj „Fešta days“.

Ovoga vikenda, od 14. do 16. lipnja domaćinu Zoranu Jajcu u kuhinji će se pridružiti ponajbolji hrvatski chefovi: Hrvoje Zirojević, David Skoko, Josip Vrsaljko, Damnjan Draganić, Ante Božikov i Toni Zengić. Ovogodišnji međunarodni gastronomski virtuozi, chefovi s Michelinovim zvjezdicama, bit će Stefano Deidda, Vinod Sookar, Danilo Bei, Herbert Hintner i Domenico Schingaro koji će delicije pripremati na temu „Plava riba i riba dubokog mora u vrhunskoj gastronomiji“.

Pored vrhunske gastronomije neizbježna su i birana pića i vina pa će na Festa Days doći i osobno vlasnici etikete šampanjca Billecart Salmon i gina Roby Marton te brojni, vrhunski domaći vinari. U subotu će izletnički brod iz Zadra i Murtera na jedno popodne dovesti stotinjak gostiju Fešte kako bi uživali u ovoj jedinstvenoj lokaciji i neponovljivim okusima. Za istinske hedoniste, sudjelovanje u dvodnevnom događaju moguće je, no uz osobnu pozivnicu…

Uz sve najbolje što moderna svjetska gastronomija nudi, uz tradicionalne i domaće namirnice bit će tu i desetak prekrasnih brodica Latinskog idra, zaštitnog znaka murterskog identiteta da podsjete na trude predaka koji su nam omogućili ovakve doživljaje.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Novo
Novosti PELJEŠAC Otvara se Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva

U Putnikovićima će se na tradicionalnoj fešti Svete Ane nazdraviti otvorenju nove pelješke atrakcije posvećene vinogradu, vinu i...

R&H
Novo
Novosti VINA 1. Summer Riesling Tasting na Plešivici i u Međimurju

Pobjednik dvodnevnog kušanja je BODREN, RR Ledeno vino 2014

R&H
Novo
Novosti VINA Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske

Da je Pušipel dragocjena sorta za Međimurje i sjevernu Hrvatsku, potvrđuje ovogodišnji rekordan broj nagrada sa svjetskih ocjenjivanja...

R&H
Novo
Novosti ZAGREB Slopey Tkalča

Slopey Tkalča, projekt je Turističke zajednice grada Zagreba i tvrtke Travabled, u svrhu zamjene 12 dotrajalih kosina koje premošćuju...

R&H
Novo
Novosti Prva europska kulturna ruta s polazištem iz Hrvatske nosit će ime Nikole Tesle

Od 13 europskih kulturnih ruta koliko ih prolazi Hrvatskom niti jedna nema polazište u našoj zemlji. To bi se uskoro moglo promijeniti...

R&H
Novo
Novosti ISTRIA GOURMET FESTIVAL Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu

Spektakularan gourmet doživljaj u znaku 30. izdanja turnira

R&H
Novo
Novosti AUSTRALSKO TRŽIŠTE Veliki interes Australaca za Hrvatsku

Nakon iznimno uspješnog predstavljanja u Melbourneu, Hrvatska turistička zajednica po prvi puta u povijesti prezentirala je Hrvatsku i...

R&H
Novo
Novosti HUT - Turistički impuls Tržišni izgledi još uvijek u znaku izazova

Konačni ishod turističke sezone koja je u tijeku ni u ovom trenutku ne može se predvidjeti sa sigurnošću. Novi Turistički impuls...