Osvježene linije premium vina vinarije Kutjevo
Osvježene linije premium vina vinarije Kutjevo
  12.06.2019  |  12:43
Vrijeme čitanja: 1 min
Vinarija Kutjevo ove godine donosi brojne novitete u redizajnu već svima poznatih premium linija Maximo i De Gotho te potpuno novo vino Rosé Premium

Kutjevački podrum krije legendu staru već tri stoljeća koja kaže da su carica Marija Terezija i barun Trenk tamo zajedno proveli punih tjedan dana, o čemu svjedoče recke na podrumskom zidu kojima su zabilježili svoju veliku ljubavnu želju. Ova legenda nadahnula je stvaranje ovih ekskluzivnih kupaža.

Maximo Bianco je spoj svježeg sauvignon blanca i dozrelijeg traminca. Miris je ugodan i bogat sa slatkastim notama cvijeća i nježnim nijansama livadnog meda uz pun i krepak okus blage slatkosti.

Maximo Oro predstavlja kupažu graševine i chardonnaya. Krasi ga žuta boja sa zelenkastim odsjajem, zaokružene sortne arome te diskretna mineralnost specifična za kutjevački terroir.

Maximo Nero je kupaža cabernet sauvignona, merlota i syraha. Miris je bogat aromom tamnog bobičastog voća uz primjese nenametljivih tanina hrastove barrique bačvice. Okus je skladan, postojan, svjež i sočan.

Maximo Brut je pjenušac od graševine, proizveden metodom champenoise. Svježeg je i bogatog okusa, čistih minerala te raskošnijeg mirisa na dozrelu jabuku s blažom cvjetnom komponentom.

Ove godine vinarija Kutjevo odlučila je osvježiti etikete ovih vina, prateći najnovije svjetske trendove, kako bi dodatno naglasili njihovu premium kvalitetu.

Ljubitelji višestruko nagrađivane premium linije de Gotho od sada mogu uživati u potpuno redizajniranim buteljama ovih vrhunskih vina uz nove etikete čiji je dizajn nadahnut Dvorcem Kutjevo te povezuje tradiciju s modernim trendovima proizvodnje vina.

Linija de Gotho proizvedena je od grožđa s jednog od najboljih vinogradarskih položaja kutjevačkog vinogorja „Hrnjevac“, gdje se loza uzgaja s ograničenim prinosima te se ručna berba provodi malo kasnije.

Graševina de Gotho predstavlja profinjeno, slojevito i kompleksno vino. Ovo je vino moćnog okusa, fine zrelosti i dugog trajanja nakon što je šest mjeseci odležalo u barrique bačvicama.

Pinot crni de Gotho je moderan, snažan, skladan i topao. Tamnije je rubinske boje, slatkasto gorkog okusa, uz blagi miris hrasta. Prožet je bouquetom dozrelih kupina, malina i šljiva te pritajenim mirisom crnog papra, klinčića i vanilije.

Novitet u premium asortimanu predstavlja Rosé Premium namijenjen HoReCa kanalu i specijaliziranim dućanima s vinima i jakim alkoholnim pićima. Miris ovog roséa otvaraju zavodljive arome crvenog bobičastog voća među kojima dominira brusnica obogaćena svježim primjesama herbalnog karaktera.

Specifičan mineralni karakter ovom vinu daje kutjevački terroir protkan punim izražajem primarnih aroma koje ovaj rosé čine idealnim ljetnim osvježenjem.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Novo
Novosti PELJEŠAC Otvara se Prvi hrvatski muzej vinogradarstva i vinarstva

U Putnikovićima će se na tradicionalnoj fešti Svete Ane nazdraviti otvorenju nove pelješke atrakcije posvećene vinogradu, vinu i...

R&H
Novo
Novosti VINA 1. Summer Riesling Tasting na Plešivici i u Međimurju

Pobjednik dvodnevnog kušanja je BODREN, RR Ledeno vino 2014

R&H
Novo
Novosti VINA Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske

Da je Pušipel dragocjena sorta za Međimurje i sjevernu Hrvatsku, potvrđuje ovogodišnji rekordan broj nagrada sa svjetskih ocjenjivanja...

R&H
Novo
Novosti ZAGREB Slopey Tkalča

Slopey Tkalča, projekt je Turističke zajednice grada Zagreba i tvrtke Travabled, u svrhu zamjene 12 dotrajalih kosina koje premošćuju...

R&H
Novo
Novosti Prva europska kulturna ruta s polazištem iz Hrvatske nosit će ime Nikole Tesle

Od 13 europskih kulturnih ruta koliko ih prolazi Hrvatskom niti jedna nema polazište u našoj zemlji. To bi se uskoro moglo promijeniti...

R&H
Novo
Novosti ISTRIA GOURMET FESTIVAL Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu

Spektakularan gourmet doživljaj u znaku 30. izdanja turnira

R&H
Novo
Novosti AUSTRALSKO TRŽIŠTE Veliki interes Australaca za Hrvatsku

Nakon iznimno uspješnog predstavljanja u Melbourneu, Hrvatska turistička zajednica po prvi puta u povijesti prezentirala je Hrvatsku i...

R&H
Novo
Novosti HUT - Turistički impuls Tržišni izgledi još uvijek u znaku izazova

Konačni ishod turističke sezone koja je u tijeku ni u ovom trenutku ne može se predvidjeti sa sigurnošću. Novi Turistički impuls...