Pjenušavi Kvarner u Zagrebu
Pjenušavi Kvarner u Zagrebu
  12.06.2019  |  08:06
Vrijeme čitanja: 1 min
Četvrti Salon pjenušavih vina i četvrti Wine RI organiziraju radionicu u zagrebačkom Roots baru 14. lipnja

PJENUŠAVI KVARNER je radionica nastala suradnjom dvaju vinskih događaja, a prvi put je održana u Rijeci, na 3. WineRi gdje su naslijepo kušana pjenušava vina Kvarnera, većinom autohtonih sorti. Prof. Vukelić tada se osvrnula na pjenušavu scenu Hrvatske i regije, na sorte od kojih se najčešće proizvode pjenušci te na sve veći trend proizvodnje pjenušaca od izvornih sorti. Svi su se s ponosom prisjetili ovogodišnjeg hrvatskog uspjeha na najvećem ocjenjivanju pjenušavih vina u regiji – ocjenjivanja mreže Salon of Sparkling wines, na kojemu je apsolutni pobjednik bio upravo kvarnerski pjenušac - 1288 vinarije Pavlomir iz Novog Vinodolskog. I vrbnički vinar Franjo Toljanić osvojio je prestižnu nagradu za najbolji pjenušac u Europi na sajmu u Veroni Vinitaly s pjenušcem Gospoja.  

U petak, 14. lipnja,  u zagrebačkom baru ROOTS  pjenušava vina Kvarnera predstavit će prof. Marija Vukelić, direktorica 4. Salona pjenušavih vina Zagreb i Žarko Stilin Belac, direktor 4. WineRi, uz podršku TZ Rijeke.

Uspjesi kvarnerskih pjenušaca izvrstan su vjetar u leđa i drugim proizvođačima da razmisle o sortama i metodama proizvodnje pjenušca, a time i praćenju svjetskih trendova koji pridonose većoj promociji kvarnerske i hrvatske eno-gastro scene u svijetu.  

Na degustaciji u Zagrebu predstavit će se osam različitih pjenušaca kvarnerskih proizvođača (PZ Vrbnik, Ivan Katunar, Frajona, Jarbola, Gospoja, Pavlomir), a prednost imaju izvorne sorte Primorja - žlahtina i jarbola.  

Foto: Julio Frangen

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Novo
Novosti K PIVOVARI Pivo Grif odsad dostupno u boci

Grif Pale Ale je pitko i osvježavajuće pivo, zlatno žute boje s čvrstom pjenom i ugodnim aromama hmelja, a ključni sastojak, Citra,...

R&H
Enogastro
Enogastro KOTANYI GOURMET KLUB Riblja fantazija na Davidov način

Chef David Skoko predstavio je moderna jela od svježe ribe na tradicionalan način uz savjete i trikove kako se priprema riba - od ulova...

R&H
Novo
Novosti konferencija 400 lidera britanskog turističkog sektora na konferenciji u Splitu

U Splitu je 11. lipnja svečano otvorena prestižna godišnja konferencija britanskog udruženja profesionalaca u turizmu ITT - Institute...

R&H
Novo
Novosti gastro event Fešta Days – jedinstvena lokacija, neponovljivi okusi

Vrhunski domaći chefovi i pet chefova nositelja Michellinove zvjezdice, ovoga vikenda - od 14. do 16. lipnja na kornatskom otoku Žut...

R&H
Enogastro
Enogastro SAMOFINO BY PEVEC Pevec na Chill & Grillu

Na poznatom festivalu roštilja, dobre hrane i glazbe Pevec je uz chefa Marina Rendića predstavio svoj novi brend Samofino

R&H
Novo
Novosti VINARIJA KUTJEVO Osvježene linije premium vina vinarije Kutjevo

Vinarija Kutjevo ove godine donosi brojne novitete u redizajnu već svima poznatih premium linija Maximo i De Gotho te potpuno novo vino...

R&H
Oprema
Oprema OPREMA Nove prednosti Miele Malih velikana

Uz Miele Male velikane moguće je ekonomično pranje i sušenje rublja čak i u skučenim prostorima, a sadašnji uređaji imaju kapacitet...

R&H
Novo
Novosti FESTIVALI Traminac je naš ljubimac

Prvi hrvatski Festival traminca u petak će i subotu, 14. i 15. lipnja u Iloku pokazati zašto je ta sorta donijela toliko uspjeha...