Održano 3. kolo Hrvatskog kuharskog kupa 2019.
Održano 3. kolo Hrvatskog kuharskog kupa 2019.
  15.04.2019  |  10:37
Vrijeme čitanja: 3 min
Natjecanje "Zlatna jabuka" u Vinkovcima je u protekla dva dana okupila dvadesetak kuhara iz čitave Hrvatske koji su u svojim kreacijama morali koristiti i lokalne autohtone namirnice

Natjecanjem 3. kola Hrvatskog kuharskog kupa pod nazivom "Zlatna Jabuka", nastavljeno  je četrnaesto izdanje Hrvatskog kuharskog kupa. Natjecanje se održalo u Vinkovcima, u organizaciji Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko - srijemske županije i Hrvatskog kuharskog saveza.

Ova dvodnevna manifestacija započela je u četvrtak, 11. travnja.  Sudionici natjecanja prvo su krenuli u turistički obilazak i upoznavanje s lokalnim gastronomskim delicijama. Posjetili su Acin salaš u Tordincima te Seosko gospodarstvo Korođ. Nakon sastanka pripremao se meni od tri slijeda za svečanu večeru s preko 300 uzvanika koja se održala sljedećeg dana u restoranu Barun Trenk. Zadatak je bio pripremiti svečanu hladnu platu od svinjskog filea, slanine od crne svinje i povrtne garniture, toplo glavno jelo od svinjskog buta, šljivovice s prilogom od gljiva i žitarica te desert od jabuka, meda, oraha i biskvitnog tijesta. Jela je ocjenjivao Ocjenjivački sud kojeg su činili članovi Sekcije Ocjenjivača HKS-a:  Branko Žufika, Zlatko Sedlanić i Ivica Ljubek.

Neposredno prije početka službenog proglašenja pobjednika ovogodišnjeg natjecanja okupljene su pozdravili domaćin i predsjednik Udruge kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije gosp. Jozo Gale, predsjednik Ocjenjivačkog suda gosp. Branko Žufika, gradonačelnik grada Vinkovaca gosp. Ivan Bosančić te zamjenik župana Vukovarsko-Srijemske županije, gosp. Josip Dabro koji je ujedno i otvorio ovo izdanje „Zlatne jabuke“.

Pobjedu u ukupnom poretku odnio je Dario Špehar s pomoćnikom Igorom Jularićem koji su predstavljali Hotel Plitvice i Hotel Jezero iz Plitvičkih Jezera. Drugo mjesto osvojio je Marin Sambolek i Dario Rodeš iz varaždinskog Hotela Turist, dok je Nikoli Domisloviću i Dinku Tomašiću iz Park Boutique Hotela u Varaždinu pripalo treće mjesto. Neizvjesna borba trajala je sve do ocjenjivanja posljednje kategorije, glavnog jela kojim je Špehar oduševio, baš kao što je slastičarka Sandra Jadek iz Udruge kuhara grada Orahovice oduševila u kategoriji desert. Atraktivan izložbeni stol svojim je aranžmanom od voća i povrća upotpunio član Sekcije za kulinarsku artistiku Hrvatskog kuharskog saveza,  Stjepan Franjić.

Tijekom svečane večere okupljeni su mogli kušati sve ocijenjene kulinarske kreacije, zabaviti se uz pjesme Mate Bulića i Delta banda te osvojiti bogate nagrade u prigodnoj tomboli. Ujedno, tokom večeri, na aukciju su stavljene i dvije atraktivne torte. Sredstva prikupljena tombolom i aukcijom usmjerit će se u edukaciju mladih kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije.

Hrvatski kuharski kup nastavit će se nakon ljeta s preostala još dva kola koja će se održati u Bjelovaru i Pregradi.

Rezultati natjecanja:

Kategorija A – hladna plata

Plasman

Natjecatelj

Bodovi

1

Dario Špehar

Hotel Plitvice, Hotel Jezero, Plitvička jezera

72,00

2

Marin Sambolek

Hotel Turist, Varaždin

71,67

3

Tomislav Greganić

Hotel The Westin Zagreb, Zagreb

68,33

4

Sanja Jalšovec

Županijska bolnica Čakovec, Čakovec

63,00

5

Nikola Domislović

Park Boutique Hotel, (Gastrocom d.o.o.), Varaždin

61,67

6

Tihomir Krijan

Catering Gastro team, Slavonski Brod

54,67

7

Tea Šprem

Taverna Alinea, Vinkovci

51,67

 

Kategorija B – Toplo jelo

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Dario Špehar

Hotel Plitvice, Hotel Jezero, Plitvička jezera

79,00

2

Nikola Domislović

Park Boutique Hotel, (Gastrocom d.o.o.), Varaždin

73,00

3

Marin Sambolek

Hotel Turist, Varaždin

66,33

4

Sanja Jalšovec

Županijska bolnica Čakovec, Čakovec

65,00

5

Tomislav Greganić

Hotel The Westin Zagreb, Zagreb

61,00

6

Tea Šprem

Taverna Alinea, Vinkovci

54,67

7

Martina Končevski

Srednja strukovna škola Vinkovci

53,67

8

Tihomir Krijan

Catering Gastro team, Slavonski Brod

53,33

 

Kategorija C - desert

Plasman

Natjecatelj

Objekt

Bodovi

1

Sandra Jadek

Udruga kuhara i slastičara Grada Orahovice

77,67

2

Dario Špehar

Hotel Plitvice, Hotel Jezero, Plitvička jezera

67,33

3

Marin Sambolek

Hotel Turist, Varaždin

66,33

4

Nikola Domislović

Park Boutique Hotel, (Gastrocom d.o.o.), Varaždin

66,00

4

Tomislav Greganić

Hotel The Westin Zagreb, Zagreb

62,00

6

Tea Šprem

Taverna Alinea, Vinkovci

56,33

7

Sanja Jalšovec

Županijska bolnica Čakovec, Čakovec

55,00

8

Martina Končevski

Srednja strukovna škola Vinkovci

48,33

 

Ukupni poredak

Plasman

Natjecatelj

 

Bodovi

1

Dario Špehar

Hotel Plitvice, Hotel Jezero, Plitvička jezera

218,33

2

Marin Sambolek

Hotel Turist, Varaždin

204,33

3

Nikola Domislović

Park Boutique Hotel, (Gastrocom d.o.o.), Varaždin

200,67

4

Tomislav Greganić

Hotel The Westin Zagreb, Zagreb

191,33

5

Sanja Jalšovec

Županijska bolnica Čakovec, Čakovec

183,00

6

Tea Šprem

Taverna Alinea, Vinkovci

162,67

7

Tihomir Krijan

Catering Gastro team, Slavonski Brod

108,00

8

Martina Končevski

Srednja strukovna škola Vinkovci

102,00

9

Sandra Jadek

Udruga kuhara i slastičara Grada Orahovice

77,67

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Novo
Novosti ZAGREB Rooftop Lateral Veuve Clicquot Champagne Bar

U suradnji Rooftop Laterala i Miva galerije vina predstavljeno je proljetno ruho Veuve Clicquot Champagne bara

R&H
Novo
Novosti GOLF TURIZAM Konferencija o aktualnostima u razvoju golf ponude u Hrvatskoj

Golf turizam jedan je od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu

R&H
Novo
Novosti DUBROVNIK FESTIWINE 6. Dubrovnik Festiwine predstavljen zagrebačkim vinskim novinarima

Šesti vinski festival predstavljen je uoči dubrovačke press konferencije koja se održava 22. travnja uz posebnog gosta, chefa Juru...

R&H
Enogastro
Enogastro ŽESTOKA PIĆA Zavodljiv i egzotičan Zagreb Mule

Hrvatskim baremenima i gastro stručnjacima predstavljen je Zagreb Mule, zagrebačka varijanta Mule koktela s hrvatskim Luftbremzer ginom

R&H
Novo
Novosti VUKOVARSKO SRIJEMSKA ŽUPANIJA Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju

Hologrami i proširena stvarnost, dvorci Eltz i Odescalchi, priča o Orionu u Vinkovcima, vožnja Dunavom i hrastove šume, promatranje...

R&H
Novo
Novosti ACI financijski izvještaj Završena najveća investicija ACI-ja, prihodi dosegli 216 milijuna kuna

ACI je objavio revidirane godišnje financijske izvještaje za 2018. godinu koji pokazuju da se trend rasta prihoda nastavio i u 2018....

R&H
Novo
Novosti Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare

U sklopu tečaja kuhanja piva predstavljeno i novo, sezonsko izdanje piva Grif

R&H
Novo
Novosti destinacijski projekti Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat i Kanfanar uvode nove destinacijske proizvode, evente i doživljaje

U suradnji s hotelskom kompanijom Maistra d.d. turističke su zajednice razvile pet destinacijskih proizvoda zahvaljujući kojima su...