Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare
Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare
  12.04.2019  |  15:28
Vrijeme čitanja: 1 min
U sklopu tečaja kuhanja piva predstavljeno i novo, sezonsko izdanje piva Grif

Mikropivovara Grif održala je tečaj kuhanja piva za sve entuzijaste i zaljubljenike u pivo, održavši i kratku edukaciju o proizvodnji piva, osnovama kuhanja, sirovinama i potrebnoj opremi. Kroz višesatno druženje, okupljenima je sve tajne kuhanja piva otkrio majstor pivar Mirko Banić Ištuk, a polaznici su obišli i Grif mikropivovaru.

Osim tečaja kuhanja piva, ovom prilikom predstavilo se i novo sezonsko izdanje iz Grif mikropivovare – Grif Rauchbier. Rauchbier je u svijetu piva jedinstven relikt prošlosti koji svjedoči o davnim vremenima i zaboravljenim tehnikama spravljanja ovog pjenušavaog napitka. Ovaj pivski stil je izniman zbog upotrebe ječmenog slada koji se dimi iznad otvorene vatre, samo s bukovinom, te time poprima aromu dima. Dimljeni slad u kombinaciji s 5 drugih vrsta sladova daje ovome pivu jedinstven okus u kojemu se prožimaju sladne note s aromom dima.

Kako bi se upotpunila degustacija ovog novog Grif piva, za polaznike je pripremljen ručak iz kuhinje Pivane u suradnji s poznatom zagrebačkom mesnicom Meat the King. „Burger je pripremljen koristeći sve domaće namirnice, pri čemu je barbaque umak izvedenica onog koji je dostupan samo u Pivani“, objasnio je Marko Jovanović, chef kuhinje u Pivani. „Naše meso je u pripremi za burgere prošlo proces suhog zrenja u kontroliranim uvjetima od četrdeset dana, čime smo dobili orašasti okus koji se izvrsno sljubio s novim Grif Rauchbierom“, dodao je Tihomir Smoljanec, vlasnik i osnivač mesnice Meat the King.

Grif Rauchbier je unatoč svojoj kompleksnosti vrlo pitko pivo, jakoga tijela, umjerene gorčine, prekrasne crvenkaste boje i čvrste pjene. Grif Rauchbier je posvećen pravim pivoljupcima koji čeznu za nečim drugačijim.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Novo
Novosti ZAGREB Rooftop Lateral Veuve Clicquot Champagne Bar

U suradnji Rooftop Laterala i Miva galerije vina predstavljeno je proljetno ruho Veuve Clicquot Champagne bara

R&H
Novo
Novosti GOLF TURIZAM Konferencija o aktualnostima u razvoju golf ponude u Hrvatskoj

Golf turizam jedan je od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu

R&H
Novo
Novosti DUBROVNIK FESTIWINE 6. Dubrovnik Festiwine predstavljen zagrebačkim vinskim novinarima

Šesti vinski festival predstavljen je uoči dubrovačke press konferencije koja se održava 22. travnja uz posebnog gosta, chefa Juru...

R&H
Enogastro
Enogastro ŽESTOKA PIĆA Zavodljiv i egzotičan Zagreb Mule

Hrvatskim baremenima i gastro stručnjacima predstavljen je Zagreb Mule, zagrebačka varijanta Mule koktela s hrvatskim Luftbremzer ginom

R&H
Novo
Novosti VUKOVARSKO SRIJEMSKA ŽUPANIJA Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju

Hologrami i proširena stvarnost, dvorci Eltz i Odescalchi, priča o Orionu u Vinkovcima, vožnja Dunavom i hrastove šume, promatranje...

R&H
Novo
Novosti ZLATNA JABUKA Održano 3. kolo Hrvatskog kuharskog kupa 2019.

Natjecanje "Zlatna jabuka" u Vinkovcima je u protekla dva dana okupila dvadesetak kuhara iz čitave Hrvatske koji su u svojim kreacijama...

R&H
Novo
Novosti ACI financijski izvještaj Završena najveća investicija ACI-ja, prihodi dosegli 216 milijuna kuna

ACI je objavio revidirane godišnje financijske izvještaje za 2018. godinu koji pokazuju da se trend rasta prihoda nastavio i u 2018....

R&H
Novo
Novosti destinacijski projekti Rovinj, Vrsar, Bale, Svetvinčenat i Kanfanar uvode nove destinacijske proizvode, evente i doživljaje

U suradnji s hotelskom kompanijom Maistra d.d. turističke su zajednice razvile pet destinacijskih proizvoda zahvaljujući kojima su...