Slovenija – odredište za iskustvo s 5 zvjezdica
Slovenija – odredište za iskustvo s 5 zvjezdica
  09.04.2019  |  14:20
Vrijeme čitanja: 2 min
Fokusiranost na razvoj zelenog, aktivnog i održivog turizma ono je što sve zahtjevniji turisti u Sloveniji prepoznaju i u sve većoj mjeri ju zbog te ponude odabiru za svoje odredište

Palace Hotel Zagreb bio je domaćin osme u nizu poslovnih radionica u organizaciji portala Relaxino.com, tijekom koje su brojni hotelijeri i predstavnici ostalih turističkih subjekata iz Slovenije predstavili novitete u ponudi kojima žele privući još veći broj hrvatskih gostiju.

„Doživi Sloveniju“ već je prepoznatljiv naziv B2B radionice koju je otvorio ekonomski savjetnik pri Veleposlanstvu Republike Slovenije, Bernard Šrajner, poželjevši uspješnu predstojeću sezonu svim sudionicima.

Voditeljica Odjela za odnose s javnošću Slovenske turističke organizacije, Livija Kovač Kostantinovič, istaknula je da je za slovenski turizam 2018. godina bila rekordna te je sa skoro 6 milijuna turističkih dolazaka i 15,7 milijuna turističkih noćenja (8 % više dolazaka i 10 % više noćenja nego u 2017. godini), znatno premašen prosječan rast u Europi. 

Ključna tržišta Slovenije su i dalje Njemačka, Italija, Austrija, ali visoko četvrto mjesto zauzimaju gosti iz Hrvatske. U prošloj godini Hrvati su ostvarili (16,4 %) noćenja više nego godinu ranije, a više su i potrošili ( 12,2 %).

Najviše hrvatskih gostiju se već tradicionalno za boravka u Sloveniji odlučuje za planinski turizam ili odmor u toplicama, što su istaknule gospođe Špela Kavčič, voditeljica prodaje hotela Jelovica iz Bleda koji u novu sezonu ulazi u potpunosti renoviran i Nataša Mihajlović Grubiša, voditeljica prodaje Terme Krka koje svoju ponudu ove godine upotpunjuju novim toboganima u Dolenjskim toplicama.

Fokusiranost na razvoj zelenog, aktivnog i održivog turizma ono je što sve zahtjevniji turisti u Sloveniji prepoznaju i u sve većoj mjeri ju zbog te ponude odabiru za svoje odredište. Istaknula je to i Duška Kaliniz iz kulturno turističko rekreacijskog centra Radeče koje gostima nudi splavarenje na Savi. 

Gosti uživaju i u sve prepoznatljivijoj gastro ponudi koju je proslavila Ana Roš, proglašena najboljom kuharicom svijeta u 2017. godini, a dijelić te ponude mogli su kušati i sudionici radionice koji su degustirali birane okuse ekološkog meda „Pčelarstva Košale“ te u večernjim satima u vinoteci Bornstein degustirali vina poznatih slovenskih vinara.

Finom kapljicom uzvanike su počastile: „Vinarija Kregar“ iz Rogaške Slatine, „Vina Dornberg“ iz Bezeljskog, „Radgonske gorice“ iz Gornje Radgone, „Vinarija Graben - Albiana vina“ iz Dolenjskih toplica te „Vinska kuća Emino“ iz Podčetrteka.

Na radionici su sudjelovali slovenski partneri SLOVENSKA TURISTIČKA ORGANIZACIJA, TURIZEM LJUBLJANA, ZAVOD ZA TURIZEM MARIBOR, ZAVOD ZA KULTURU BLED, POSTOJNSKA JAMA, RIMSKE TERME, TERME OLIMIA, THERMANA LAŠKO, TERME KRKA, TERME ZREČE, SAVA HOTELS & RESORTS (Moravske toplice- Terme 3000, Zdravilišće Radenci, Bled, Terme Ptuj, Terme Banovci, Terme Lendava), ROGAŠKA SLATINA, BOUTIQUE HOTEL ATLANTIDA, POHORJE RESORT, HIT ALPINEA KRANJSKA GORA ( Hotel Kompas, Hotel Alpina, Ramada Resort Kranjska Gora, Ramada Hotel & Suites Kranjska Gora, Apartmani Vitranc), TERME DOBRNA, HIT DD NOVA GORICA (Kranjska Gora, Hotel Špik), hoteli ASTORIA, JELOVICA, KRIM, BLED i RIBNO na Bledu, HOTEL JEZERO, BOHINJ, KTRC – RADEČE, ARS RAMOVŠ ZAVOD ZA UMETNOST, TURIZEM PODČETRTEK i GOLTE.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Novo
Novosti ZAGREB Rooftop Lateral Veuve Clicquot Champagne Bar

U suradnji Rooftop Laterala i Miva galerije vina predstavljeno je proljetno ruho Veuve Clicquot Champagne bara

R&H
Novo
Novosti GOLF TURIZAM Konferencija o aktualnostima u razvoju golf ponude u Hrvatskoj

Golf turizam jedan je od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu

R&H
Novo
Novosti DUBROVNIK FESTIWINE 6. Dubrovnik Festiwine predstavljen zagrebačkim vinskim novinarima

Šesti vinski festival predstavljen je uoči dubrovačke press konferencije koja se održava 22. travnja uz posebnog gosta, chefa Juru...

R&H
Enogastro
Enogastro ŽESTOKA PIĆA Zavodljiv i egzotičan Zagreb Mule

Hrvatskim baremenima i gastro stručnjacima predstavljen je Zagreb Mule, zagrebačka varijanta Mule koktela s hrvatskim Luftbremzer ginom

R&H
Novo
Novosti VUKOVARSKO SRIJEMSKA ŽUPANIJA Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju

Hologrami i proširena stvarnost, dvorci Eltz i Odescalchi, priča o Orionu u Vinkovcima, vožnja Dunavom i hrastove šume, promatranje...

R&H
Novo
Novosti ZLATNA JABUKA Održano 3. kolo Hrvatskog kuharskog kupa 2019.

Natjecanje "Zlatna jabuka" u Vinkovcima je u protekla dva dana okupila dvadesetak kuhara iz čitave Hrvatske koji su u svojim kreacijama...

R&H
Novo
Novosti ACI financijski izvještaj Završena najveća investicija ACI-ja, prihodi dosegli 216 milijuna kuna

ACI je objavio revidirane godišnje financijske izvještaje za 2018. godinu koji pokazuju da se trend rasta prihoda nastavio i u 2018....

R&H
Novo
Novosti Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare

U sklopu tečaja kuhanja piva predstavljeno i novo, sezonsko izdanje piva Grif