Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World
Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World
  27.03.2019  |  14:33
Vrijeme čitanja: 1 min
Hrvatsko vino u završnici ovako značajnog svjetskog natjecanja rijetkost je za hrvatsku vinsku scenu

U finalu nedavno završenog natjecanja za najboljeg sommeliera svijeta – ASI Contest for Best Sommelier of the World, među četiri vina za identifikaciju u završnici našlo se i vino Kabola Malvazija Amfora 2015. Hrvatsko vino u završnici ovako značajnog svjetskog natjecanja rijetkost je za hrvatsku vinsku scenu.

Iznimno smo ponosni na ovo veliko priznanje za našu vinariju. Uvrštavanje vina Kabola Malvazija Amfora 2015. uz bok najboljim svjetskim vinima potvrda je kvalitete naših vina, ali i našeg rada u kojem se oslanjamo na prirodu. Korištenje amfore u postupku proizvodnje vina iskonski je način pomoću kojeg se grožđe pretvara u vino, a u vinima se osjeti pravi okus sorte i terroira, istaknuo je Marino Markežić, vlasnik vinarije Kabola.

Vino Kabola Malvazija Amfora 2015. odlikuje se izvrsnom slamnato žutom bojom sa zlatnim rubovima te je kristalno bistro i gusto. Na prvi nos javlja se nota kompota od dunje koju slijedi nota suhe paprati, na koju dolazi nota zvjezdanog anisa i vanilije te nota aromatičnog bilja. Vino je suho, djelomično toplo i mekano, a s druge strane ima dobru svježinu, blago prisutne tanine, izvrsnu mineralnost i puno tijelo.

Kabola Malvazija Amfora 2015. je u balansu, intenzivnost okusa je izražena, a okus traje dosta dugo. Vino je harmonično i ukusno, a na after tasteu javlja se nota maslaca i zrele breskve te gorčina badema.

Uvrštavanje vina Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnicu prestižnog svjetskog natjecanja za sommeliere veliki je uspjeh za istarsku vinariju i još jedna potvrda kvalitete, ali i veliki uspjeh za hrvatska vina.

Pobjednik natjecanja jest Nijemac Marc Almert, drugoplasirana je Dankinja Nina Højgaard Jensen, a treće je mjesto osvojio Latvijac Raimonds Tomsons. Na svjetskom natjecanju Hrvatsku je predstavljao Ivan Jug, iz zagrebačkog restorana Noel, i postigao je zapažen uspjeh.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Novo
Novosti ZAGREB Rooftop Lateral Veuve Clicquot Champagne Bar

U suradnji Rooftop Laterala i Miva galerije vina predstavljeno je proljetno ruho Veuve Clicquot Champagne bara

R&H
Novo
Novosti GOLF TURIZAM Konferencija o aktualnostima u razvoju golf ponude u Hrvatskoj

Golf turizam jedan je od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu

R&H
Novo
Novosti DUBROVNIK FESTIWINE 6. Dubrovnik Festiwine predstavljen zagrebačkim vinskim novinarima

Šesti vinski festival predstavljen je uoči dubrovačke press konferencije koja se održava 22. travnja uz posebnog gosta, chefa Juru...

R&H
Enogastro
Enogastro ŽESTOKA PIĆA Zavodljiv i egzotičan Zagreb Mule

Hrvatskim baremenima i gastro stručnjacima predstavljen je Zagreb Mule, zagrebačka varijanta Mule koktela s hrvatskim Luftbremzer ginom

R&H
Novo
Novosti VUKOVARSKO SRIJEMSKA ŽUPANIJA Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju

Hologrami i proširena stvarnost, dvorci Eltz i Odescalchi, priča o Orionu u Vinkovcima, vožnja Dunavom i hrastove šume, promatranje...

R&H
Novo
Novosti ZLATNA JABUKA Održano 3. kolo Hrvatskog kuharskog kupa 2019.

Natjecanje "Zlatna jabuka" u Vinkovcima je u protekla dva dana okupila dvadesetak kuhara iz čitave Hrvatske koji su u svojim kreacijama...

R&H
Novo
Novosti ACI financijski izvještaj Završena najveća investicija ACI-ja, prihodi dosegli 216 milijuna kuna

ACI je objavio revidirane godišnje financijske izvještaje za 2018. godinu koji pokazuju da se trend rasta prihoda nastavio i u 2018....

R&H
Novo
Novosti Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare

U sklopu tečaja kuhanja piva predstavljeno i novo, sezonsko izdanje piva Grif