Zagreb u iščekivanju mladih malvazija
Zagreb u iščekivanju mladih malvazija
  07.02.2019  |  08:22
Vrijeme čitanja: 1 min
Ljubitelji malvazije ponovo dolaze na svoje! U ponedjeljak, 11. veljače, svi koji nešto znače na hrvatskoj vinskoj sceni neće zaobići hotel Esplanade i kušanje nove berbe

Više od šezdeset proizvođača malvazija, dvadesetak proizvođača autohtonih sorti Bregovite Hrvatske i žlahtine, predstavit će novu berbu na osmom En Primeuru koji se 11. veljače održava u zagrebačkom hotelu Esplanade. Ugostitelji, sommelieri, vlasnici vinoteka, distributeri, hotelijeri, vinski kritičari…, na jednoj od najatraktivnijih vinskih manifestacija kušat će vina u ranoj fazi, dok su još u bačvama i odlučiti se za ona koja im najviše odgovaraju.

„Tradicionalno, od 13 do 16 sati degustacija je rezervirana isključivo za profesionalce, a od 16 do 19 sati otvorena je za širu javnost i ljubitelje vina. Iako je ulaz slobodan, moguć je jedino uz pozivnicu ili prethodnu prijavu na web stranicu Vinistre. Po uzoru na tradicionalno kušanje novih berbi u Francuskoj, Vinistra je prvo kušanje malvazija organizirala 2012. i to se pokazao kao pun pogodak na hrvatskom vinskom tržištu. Od tada broj izlagača, ali i posjetitelja kontinuirano raste“, ističe Nikola Benvenuti, predsjednik Vinistre - udruge vinara i vinogradara Istre, koja je uz Udruženje vinarstva Hrvatske gospodarske komore organizator manifestacije.

Vinarima će se ove godine pridružiti pršutana Jelenić i proizvođač sireva Latus.

 

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Novo
Novosti ZAGREB Rooftop Lateral Veuve Clicquot Champagne Bar

U suradnji Rooftop Laterala i Miva galerije vina predstavljeno je proljetno ruho Veuve Clicquot Champagne bara

R&H
Novo
Novosti GOLF TURIZAM Konferencija o aktualnostima u razvoju golf ponude u Hrvatskoj

Golf turizam jedan je od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu

R&H
Novo
Novosti DUBROVNIK FESTIWINE 6. Dubrovnik Festiwine predstavljen zagrebačkim vinskim novinarima

Šesti vinski festival predstavljen je uoči dubrovačke press konferencije koja se održava 22. travnja uz posebnog gosta, chefa Juru...

R&H
Enogastro
Enogastro ŽESTOKA PIĆA Zavodljiv i egzotičan Zagreb Mule

Hrvatskim baremenima i gastro stručnjacima predstavljen je Zagreb Mule, zagrebačka varijanta Mule koktela s hrvatskim Luftbremzer ginom

R&H
Novo
Novosti VUKOVARSKO SRIJEMSKA ŽUPANIJA Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju

Hologrami i proširena stvarnost, dvorci Eltz i Odescalchi, priča o Orionu u Vinkovcima, vožnja Dunavom i hrastove šume, promatranje...

R&H
Novo
Novosti ZLATNA JABUKA Održano 3. kolo Hrvatskog kuharskog kupa 2019.

Natjecanje "Zlatna jabuka" u Vinkovcima je u protekla dva dana okupila dvadesetak kuhara iz čitave Hrvatske koji su u svojim kreacijama...

R&H
Novo
Novosti ACI financijski izvještaj Završena najveća investicija ACI-ja, prihodi dosegli 216 milijuna kuna

ACI je objavio revidirane godišnje financijske izvještaje za 2018. godinu koji pokazuju da se trend rasta prihoda nastavio i u 2018....

R&H
Novo
Novosti Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare

U sklopu tečaja kuhanja piva predstavljeno i novo, sezonsko izdanje piva Grif