Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru
Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru
  05.02.2019  |  13:09
Vrijeme čitanja: 1 min
Zaljubljenici u dobro jelo i kapljicu, novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić, uz pomoć gastro stručnjaka Domagoja Jakopovića Ribafisha, predstavili su u zagrebačkom Aperitivo baru zanimljiv eno gastro koncept pod nazivom Vino uz žlicu

Cilj koncepta Vino uz žlicu je promicanje navike konzumiranja vina uz kuhana jela. U realizaciji ideje, uz organizatore sudjelovali su i Podravkini promotori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić. Popularni kuhari predstavili su monozačine Vegeta Maestro i Vegeta Natur kroz šest sljedova kuhanih jela koja se sljubljuju s vrhunskim vinima. Po svojoj recepturi su pripremili ukusne obroke 'na žlicu' za pedesetak uzvanika, koji su prije uživanja u jelu i vinu, nepca osvježili Feravinovim pjenušcima Grasecco i Francesca te aperitivnim likerima iz Drinkoteke - Medicom, Lješnjakom i Suhom šljivom.

U ugodnoj atmosferi Aperitivo bara, čiji je domaćin Pepe Zorić, predstavljen je bogat i maštovito osmišljen meni. Degustacija je započela zagorskom juhom koju je pratio lepršavi Škrlet Ilovčak iz berbe 2017. U drugom slijedu su poslužene štrukle u juhi uz otmjeni Pinkert Rose 2017.  Rižoto s plodovima mora maštovito je spojen s kontinentalnim Trdenićevim Pinotom bijelim 2017., a gulaš od divljači raskošno se 'zalilo' sa šest godina odležanim Polettijevim Cabernet Sauvignonom. Sarmu je svečano pratila 'po francuski skladana'  poznata kupaža Feravina - Miraz Cuvée iz 2015., a najizdržljiviji gosti uspjeli su se sačuvati i za slasni čokoladni desert koji su spremno dočekala dva voćna vina Raak - od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje.

Predstavnici medija su na kraju ove ugodne večeri izrazili svoje oduševljenje i dali svoja mišljenja o spajanju vina, jela na žlicu i začina. Najboljom kombinacijom pokazao se slijed s Polettijevim Cabernet Sauvignonom iz 2013., gulašem od divljači i začinima Vegeta chilli, Vegeta Maestro papar i Vegeta Maestro lovor. Druženje se u Aperitivo baru nastavilo i nakon službenog dijela promocije, a organizatori su najavili da se uskoro vidimo na nekom drugom mjestu sa sličnim, ali malo drugačijim izborom hrane i vina.

U pripremi jela koristili su se Podravkini začini Vegeta Natur, Vegeta Natur povrtna kocka, Vegeta chilli, Vegeta Maestro (češnjak, češnjak granule, mažuran, papar, crvena paprika, peršin, ružmarin, bosiljak, papar, lovor i cimet).

Foto: Goran Šerbula

Recepti pripremljenih jela: http://www.bmcroatia.hr/pdf/rh/recepti.pdf

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Novo
Novosti MANIFESTACIJE Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma

Plovidba Dunavom i Bosutom, vožnja fijakerima, promatranje ptica, besplatni obilasci muzeja, gurmanska ruta… - u Vukovarsko-srijemskoj...

R&H
Manifestacije
Manifestacije manifestacije Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'

U Vrsaru kreće gourmet event posvećen tradicionalnim istarskim delicijama

R&H
Novo
Novosti DHT 2019 Dani hrvatskog turizma 2019. u Slavoniji

Tradicionalni susret turističkih djelatnika i svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske - Dani hrvatskog turizma (DHT)...

R&H
Novo
Novosti ROTO DINAMIC Otvoren novi Roto shop u Planinskoj ulici u Zagrebu

Novi prodajni koncept dućana tvrtke Roto dinamic posvećen je organiziranju proslava i ''ozbiljnih zabava''

R&H
Turizam
Turizam statistika U prvih osam mjeseci 2019. godine u Hrvatskoj 5 posto više turista

Prema podacima sustava eVisitor, koji sadrži turistički promet ostvaren u komercijalnim i nekomercijalnim objektima te nautičkom...

R&H
Novo
Novosti istra Ministar Cappelli u posjetu Balama i Buzetu

Ministar turizma Gari Cappelli danas je boravio u Balama gdje je obišao kamp Mon Perin, njihov tematski bazenski kompleks Paleo Park i...

R&H
Novo
Novosti NAGRADE Dva Zlata s elitnih vinskih scena dodijeljena vinima Iločkih podruma

Vina iz Hrvatske osvojila su ukupno deset medalja, četiri zlatne, šest srebrnih te jedno posebno priznanje, Best of Show Croatia

R&H
Novo
Novosti promocija Nastup Kvarnera na sajmu Caravan Salon u Düsseldorfu

Dolaskom mjeseca rujna, i ulaskom u posezonu, Turistička zajednica Kvarnera nastavlja s predstavljanjima regije na turističkim sajmovima...