Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru
Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru
  05.02.2019  |  13:09
Vrijeme čitanja: 1 min
Zaljubljenici u dobro jelo i kapljicu, novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić, uz pomoć gastro stručnjaka Domagoja Jakopovića Ribafisha, predstavili su u zagrebačkom Aperitivo baru zanimljiv eno gastro koncept pod nazivom Vino uz žlicu

Cilj koncepta Vino uz žlicu je promicanje navike konzumiranja vina uz kuhana jela. U realizaciji ideje, uz organizatore sudjelovali su i Podravkini promotori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić. Popularni kuhari predstavili su monozačine Vegeta Maestro i Vegeta Natur kroz šest sljedova kuhanih jela koja se sljubljuju s vrhunskim vinima. Po svojoj recepturi su pripremili ukusne obroke 'na žlicu' za pedesetak uzvanika, koji su prije uživanja u jelu i vinu, nepca osvježili Feravinovim pjenušcima Grasecco i Francesca te aperitivnim likerima iz Drinkoteke - Medicom, Lješnjakom i Suhom šljivom.

U ugodnoj atmosferi Aperitivo bara, čiji je domaćin Pepe Zorić, predstavljen je bogat i maštovito osmišljen meni. Degustacija je započela zagorskom juhom koju je pratio lepršavi Škrlet Ilovčak iz berbe 2017. U drugom slijedu su poslužene štrukle u juhi uz otmjeni Pinkert Rose 2017.  Rižoto s plodovima mora maštovito je spojen s kontinentalnim Trdenićevim Pinotom bijelim 2017., a gulaš od divljači raskošno se 'zalilo' sa šest godina odležanim Polettijevim Cabernet Sauvignonom. Sarmu je svečano pratila 'po francuski skladana'  poznata kupaža Feravina - Miraz Cuvée iz 2015., a najizdržljiviji gosti uspjeli su se sačuvati i za slasni čokoladni desert koji su spremno dočekala dva voćna vina Raak - od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje.

Predstavnici medija su na kraju ove ugodne večeri izrazili svoje oduševljenje i dali svoja mišljenja o spajanju vina, jela na žlicu i začina. Najboljom kombinacijom pokazao se slijed s Polettijevim Cabernet Sauvignonom iz 2013., gulašem od divljači i začinima Vegeta chilli, Vegeta Maestro papar i Vegeta Maestro lovor. Druženje se u Aperitivo baru nastavilo i nakon službenog dijela promocije, a organizatori su najavili da se uskoro vidimo na nekom drugom mjestu sa sličnim, ali malo drugačijim izborom hrane i vina.

U pripremi jela koristili su se Podravkini začini Vegeta Natur, Vegeta Natur povrtna kocka, Vegeta chilli, Vegeta Maestro (češnjak, češnjak granule, mažuran, papar, crvena paprika, peršin, ružmarin, bosiljak, papar, lovor i cimet).

Foto: Goran Šerbula

Recepti pripremljenih jela: http://www.bmcroatia.hr/pdf/rh/recepti.pdf

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
Čitajte više
R&H
Novo
Novosti ZAGREB Rooftop Lateral Veuve Clicquot Champagne Bar

U suradnji Rooftop Laterala i Miva galerije vina predstavljeno je proljetno ruho Veuve Clicquot Champagne bara

R&H
Novo
Novosti GOLF TURIZAM Konferencija o aktualnostima u razvoju golf ponude u Hrvatskoj

Golf turizam jedan je od najkonkurentnijih i najprofitabilnijih oblika turizma u svijetu

R&H
Novo
Novosti DUBROVNIK FESTIWINE 6. Dubrovnik Festiwine predstavljen zagrebačkim vinskim novinarima

Šesti vinski festival predstavljen je uoči dubrovačke press konferencije koja se održava 22. travnja uz posebnog gosta, chefa Juru...

R&H
Enogastro
Enogastro ŽESTOKA PIĆA Zavodljiv i egzotičan Zagreb Mule

Hrvatskim baremenima i gastro stručnjacima predstavljen je Zagreb Mule, zagrebačka varijanta Mule koktela s hrvatskim Luftbremzer ginom

R&H
Novo
Novosti VUKOVARSKO SRIJEMSKA ŽUPANIJA Budućnost je stigla u Srijem i Slavoniju

Hologrami i proširena stvarnost, dvorci Eltz i Odescalchi, priča o Orionu u Vinkovcima, vožnja Dunavom i hrastove šume, promatranje...

R&H
Novo
Novosti ZLATNA JABUKA Održano 3. kolo Hrvatskog kuharskog kupa 2019.

Natjecanje "Zlatna jabuka" u Vinkovcima je u protekla dva dana okupila dvadesetak kuhara iz čitave Hrvatske koji su u svojim kreacijama...

R&H
Novo
Novosti ACI financijski izvještaj Završena najveća investicija ACI-ja, prihodi dosegli 216 milijuna kuna

ACI je objavio revidirane godišnje financijske izvještaje za 2018. godinu koji pokazuju da se trend rasta prihoda nastavio i u 2018....

R&H
Novo
Novosti Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare

U sklopu tečaja kuhanja piva predstavljeno i novo, sezonsko izdanje piva Grif